دست رد چین به درخواست آمریکا علیه ایران

وزارت امورخارجه چین در واکنش به برخی گزارش ها مبنی بر درخواست واشنگتن از پکن برای کاهش واردات نفت از ایران تاکید کرد که آمریکا می بایست دست از مجازات های فرا مرزی خود علیه اشخاص و کشورهای ثالث و اعمال قانون علیه آنها بردارد.

به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، سخنگوی وزارت امورخارجه چین در کنفرانس خبری هفتگی خود به گزارش رسانه ها مبنی بر اینکه واشنگتن از پکن خواسته است تا واردات نفت خود از ایران را کاهش دهد، واکنش نشان داد.

سخنگوی هووآ چان یینگ سخنگوی وزارت امورخارجه چین امروز (چهارشنبه) در پاسخ به سوالی درباره گزارش خبرگزاری رویترز در این باره تاکید کرد که همکاری های پکن با تهران در چارچوب قوانین و حقوق بین الملل است و آمریکا باید دخالت در امور دیگران را متوقف کند.

وی خاطر نشان کرد: موضع پکن درخصوص همکاری ایران و چین در زمینه های اقتصادی و تجاری، شفاف و اصولی بوده و این همکاری ها همواره بر مبنای قوانین و حقوق بین الملل انجام گرفته است.

هووآ افزود: ایران و چین همواره بر مبنای اصول برابری و منفعت متقابل، تعامل برد -برد و تجاری سازی با یکدیگر همکاری داشته اند.

این دیپلمات چینی در ادامه تاکید کرد که پکن با هر گونه تحریم یکجانبه مخالف است و از ایالات متحده خواست تا دست از مجازات های فرا مرزی خود علیه اشخاص و کشورهای ثالث بردارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات اروپایی و آمریکایی گزارش داده است که آمریکا اخیرا وارد مذاکراتی دیپلماتیک با چین شده است تا خرید نفت خام از ایران را کاهش دهد.

به گزارش رویترز، این باور وجود دارد که خرید نفت ایران توسط شرکت های چینی، با وجود تحریم های آمریکا به اقتصاد ایران کمک کرده است؛ درحالی که این تحریم ها طراحی شده اند تا جلوی فروش نفت ایران را بگیرند و بر این کشور اعمال فشار کنند تا برنامه هسته ای اش را متوقف کند.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت: ما از خرید نفت ایران توسط شرکت های چینی با خبریم. ما از اختیارات تحریم هایمان استفاده کرده ایم تا به دور زدن تحریم ها توسط ایران پاسخ دهیم، این تحریم ها شامل کسانی می شود که با چین کار می کنند. اگر لازم باشد، این کار را دوباره انجام خواهیم داد.

علاوه بر این، یک مقام اروپایی در این باره گفته است، این یکی از مسائلی بوده که از سوی وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در سفری که اواخر ماه ژوئیه به چین داشت، مطرح شده بود.

خروج از نسخه موبایل